ÖSK utslagna ur Svenska Cupen efter sent avgörande

Under söndagseftermiddagen var det dags för den tredje och avgörande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. ÖSK gästade IF Elfsborg inomhus i Rydahallen i Borås. Efter en jämn första halvlek tog Elfsborg över i den andra. ÖSK såg ut att klara oavgjort vilket hade räckt för avancemang men i den 88:e minuten kunde inhoppande Ndione avgöra för Elfsborg och ÖSK slogs ut.

ÖSK kom till start med nyförvärvet Jack Lahne centralt i anfallet och med Johan Mårtensson tillbaka på mittfältet samt Benjamin Hjertstrand på högerbacksplatsen. Matchen inleddes i bra tempo från båda lagen som inom de inledande 10 minuterna vaskade fram varsin halvchans genom Wright respektive Frick. Elfsborg var det något mer spelförande laget genom första halvlek som var väldigt chansfattig. En jämn men anonym halvlek fram tills klockan gick in på tilläggstid då Per Frick fick två möjligheter. Först ett skott som blockades i sista stund och i efterföljande situation sköt Elfsborgsanfallaren över från ett fint läge centralt. 0-0 stod sig således in till pausvilan.

Andra halvlek inleddes med ett offensivt satsande Elfsborg som tryckte på rejält. I den 53:e minuten testade Holmén från distans men Jansson kunde kasta sig och rädda bollen till hörna. Det blev en farlig situation även på hörnan när Ondrejka tog avslut från straffområdesgränsen men Skovgaard kunde nicka bort bollen precis framför mål. Halvleken flöt på med Elfsborg som klart förande laget medan ÖSK försvarade sitt revir utan att ha något anfallsspel att tala om.

I den 74:e minuten gav hemmatrycket sånär utdelning. Ett inlägg från vänster nådde inhoppande Ndione som från någon meter ifrån mål nickade bollen stenhårt i ribban och ut! Fem minuter senare testade Holmén ett distansskott men Jansson räddade på nytt. Med två minuter kvar tog Ndione emot en boll strax utanför straffområdet och stormade fram och placerade in 1-0 förbi en chanslös Jansson. Blytungt. ÖSK kastade in Björndahl som sista taktiska drag i hopp om en slutforcering.

I 94:e minuten skapade ÖSK sin bästa målchans i matchen när en långboll skarvades ner till Mehmeti som kom fri i straffområdet men avslutet räddades av en utrusande Rönning! 1-0 stod sig därmed och ÖSK åkte ut ur Svenska Cupen.

Resultat: 1-0 (0-0).
Mål: Ndione.
Varningar: Frick, Amin, Holst, Wright, Holmén, Larsson.
Hörnor: 7-2
Byten ÖSK: Simon Amin ut – Dennis Collander in (63’), Jack Lahne ut – Agon Mehmeti in (81’), Johan Mårtensson ut – Erik Björndahl in (89’).
Byten Elfsborg: Robert Gojani ut – Samuel Holmén in (25’), Jacob Ondrejka ut – Marokhy Ndione in (67’), Per Frick ut – Deniz Hummet in (81’).
Domare: Victor Wolf, Daniel Gustavsson (ass.), Daniel Ekman (ass.) och Jovan Krsmanovic (fjärde).