Förlust mot guldjagande Djurgårdens IF

Under måndagskvällen spelade ÖSK säsongens sista bortamatch när man besökte Tele2 Arena för mötet med Djurgårdens IF. Efter ett tidigt hemmamål var det 1-0 i halvtid. I andra halvlek utökade Buya Turay till 2-0 innan Kujovic satte spiken i kistan i slutminuterna och resultatet skrevs till 3-0.

ÖSK kom till start med en nykomponerad startelva efter en del avstängningar där Almebäck och Gerzic saknades och från start blev det en backlinje med Andersson och Granlund centralt samt ett mittfält bestående av Lorentzson, Kasim och Bergmark.

Matchen fick en sur inledning när Wright täckte ett inlägg från Radetinac med armen och solklar straff för Djurgården. Jansson ställdes mot Ulvestad där norrmannen tryckte straffen lågt till vänster. Oscar var på bollen med fingertopparna men kunde inte rädda den från att gå i mål och 1-0 direkt.

Djurgården fortsatte ha kommando om tillställningen och rullade runt bollen kontrollerat stora delen av de inledande 20 minuterna dock utan att skapa någon ordentlig målchans förutom ett skott över av Karlström vid en hörna. I den 24:e minuten skapade ÖSK en halvchans när Prodell sköt mot mål från långt håll, enkelt för Vaiho att plocka upp bollen.

I den 28:e minuten slog Radetinac in ett fint inlägg från höger och vid bortre stolpen kastade sig Buya Turay fram men misslyckades med avslutet från nära håll. Några minuter senare spelade Witry in ett inspel från höger som nådde Radetinac i boxen men avslutet i burgaveln. ÖSK vaskade fram ett kontringsläge i slutet av halvleken men Wrights inlägg blockades till hörna. 1-0 stod sig tills spelarna klev in i omklädningsrummen efter 45 minuter.

Andra halvlek inleddes med att Ulvestad jobbade fram en boll till Radetinac som fick ett kalasläge i boxen men sköt rakt på Jansson som inte släppte någon retur. I den 58:e minuten köttade sig ÖSK fram via några nickar i straffområdet och till slut nådde bollen Bertilsson som dundrade iväg en halvvolley tätt utanför bortre stolpen. När det kändes som att ÖSK var på väg in i matchen igen så kom istället 2-0. Ulvestad sköt ett misslyckat skott som istället blev en perfekt assist till Buya Turay framför mål som enkelt kunde stöta in 2-0. Målet följdes av ett dubbelbyte där målskytten Buya Turay och hete Radetinac byttes ut mot Kujovic och gamle ÖSK bekantingen Ajdarevic. Med 20 minuter kvar kontrade Bertilsson och tryckte iväg ett lågt distansskott som Vaiho sträckte ut fint på och tippade undan. Minuten senare får Kujovic ett kanonläge men hans skott blockades av Granlund i sista sekunden.

Med fem minuter kvar var det nästa inhoppares tur att ta avslut när Walker sköt ett tungt skott men Jansson höll nere siffrorna tills vidare. Men i 90:e minuten kom 3-0 efter att Ring slagit bollen snett inåt bakåt och Kujovic stötte in 3-0 säkert i öppet mål. Djurgården vinner komfortabelt och sätter sig i en fin guldsits inför sista omgången.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 2 november kl. 13.00. Då tar ÖSK emot Malmö FF på Behrn Arena i säsongens sista omgång.

Resultat: 3-0 (1-0)
Mål: Ulvestad (straff) 3´, Buya Turay 63’, Kujovic 90’.
Varningar: Kasim
Hörnor: 8-5
Byten ÖSK: Victor Prodell ut – Martin Broberg in (61’), Johan Bertilsson ut – Agon Mehmeti in (76’), Simon Amin – Yaser Kasim in (86’).
Byten Djurgården: Mohamed Buya Turay – Emir Kujovic in (64’), Haris Radetinac – Astrit Ajdarevic in (64’), Fredrik Ulvestad – Kevin Walker in (80’).
Publik: 28 258
Domare: Stefan Johannesson, Andreas Söderkvist (ass.), Robin Wilde (ass.) och Patrik Eriksson (fjärde).