3-0 förlust borta mot Häcken

Under söndagseftermiddagen intog ÖSK västkusten för möte med BK Häcken på Bravida Arena. Efter en jämn första halvlek (0-0) tog Häcken över allt i den andra. Jansson gjorde många bra räddningar men hemmalaget mäktade ändå med tre mål och vann rättvist 3-0.

ÖSK kom till start med en nykomponerad anfallstrio efter diverse skador och sjukdomsfall. Därmed blev det ett anfall bestående av Deprem, Prodell och Larsson. Glädjande i frånvaroyran var i alla fall att Granlund nu fanns med i startelvan efter tidigare skadebekymmer. Matchen inleddes kontrollerat ifrån båda lagen med få tillstymmelser till målchanser. I den 11:e minuten testade Mohammed ett distansskott men Jansson var med på noterna och släppte ingen retur. Efter drygt 20 minuter hade Toivio ett läge på en frispark. Han skruvade bollen tätt utanför Janssons mål men till slut var det ingen fara på taket. ÖSK hade extremt svårt att få till något offensivt spel under den inledande halvan av första halvlek. Men efter 28 minuter kom den första svartvita chansen. Wright spelade in en boll snett inåt bakåt i straffområdet och där kom Granlund och drog till direkt men skottet var dessvärre rejält missriktat. Det fortsatte att vara händelsefattigt fram till slutminuten där ÖSK fick sin första hörna. Gerzic slog in den perfekt till Deprem på bortre stolpen, som nickade bollen i marken men sedan studsade bollen precis över ribban. En riktigt bra chans men 0-0 stod sig, rättvist, halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med att Örebrobekantingen Yasin tog sig in i straffområdet men sköt högt över. I den 51:a minuten skapade Häcken sin farligaste målchans. Efter en hörna skarvades bollen mot mål av Faltsetas men Jansson flaxade till och höll nollan intakt. Några minuter senare bjöd dock Irandust på ett fenomenalt nummer. Han dribblade sig förbi flera ÖSK försvarare och kunde enkelt rulla in 1-0 förbi en chanslös Jansson. Det dröjde inte länge innan Häcken dubblerade sin ledning, Irandust serverade Jeremejeff i straffområdet och anfallaren sköt in 2-0 via Almebäck. Tungt. Axel Kjäll försökte hitta på något och bytte in Strandberg och Mehmeti. I den 69:e minuten testade Mohammed en projektil från distans men Oscar kunde rädda skottet. 3-0 skulle istället komma 4 minuter senare. Paulinho fick stå omarkerade utanför straffområdet och skickade in bollen i vänstra hörnet. Med 3 minuter kvar fick Adam Bark göra allsvensk debut, men ÖSK mäktade inte med att skapa några ytterligare målchanser och matchen slutade 3-0 till Häcken.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 20 juli kl. 16.00, då kommer Falkenbergs FF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 3-0 (0-0)
Mål: Irandust 57´, Jeremejeff 62’, Paulinho 73´,
Varningar: Rogic, Brorsson,
Hörnor: 7-3
Byten ÖSK: Rodin Deprem ut – Carlos Strandberg in (63’), Victor Prodell ut – Agon Mehmetu in (65’), Albin Granlund ut – Adam Bark in (88’).
Byten Häcken: Nasiru Mohammed ut – Paulinho in (71’), Erik Friberg ut – Gustav Berggren in (77’), Daleho Irandust ut – Viktor Lundberg in (84’).
Domare: Patrik Eriksson, Daniel Ekman (ass.), Johan Thalin (ass.) och George Jansizian (fjärde).