Serieledning efter U21-seger

Igår spelade U21 hemmamatch mot Brommapojkarna. Den soliga våreftermiddagen slutade med seger för ÖSK efter två mål från Jake Larsson och ett från Nadir Ayéva. I och med trepoängaren går ÖSK upp i tidig serieledning i Folksam U21 Allsvenskan Norra.

Redan efter sju minuter hittade Jake Larsson nätet efter att ha blivit lämnad omarkerad utanför straffområdet. När han fick bollen kunde han tämligen enkelt ta ett par steg in och skjuta bollen förbi BP-målvakten. 2-0-målet kom även det från Larsson i första halvlekens slutskede. Under en kvick spelvändning lurade han sig förbi en försvarare och kunde utöka ledningen ur i stort sett samma position. Med cirka tio minuter kvar av matchen lyckades Nadir Ayéva bryta en av BP:s passningar och bli fri med målvakten. Lugn och säkert rullade han in 3-0 innan BP några minuter senare fick till ett tröstmål.

Segern tar ÖSK upp i serieledning i tabellen för Folksam U21 Allsvenskan Norra, två poäng före Djurgården och tre poäng före Norrköping och Degerfors. De båda sistnämnda har dock en match mindre spelad än de två högst placerade lagen.

Örebro SK U21 – IF Brommapojkarna U21
Resultat: 3-1 (2-0)

Målskyttar ÖSK:
7' 1-0 – Jake Larsson
45' 2-0 – Jake Larsson
81' 3-0 – Nadir Ayéva