Förlust mot Elfsborg på Borås Arena

I den 22:a omgången av Allsvenskan möttes under lördagen IF Elfsborg och ÖSK på Borås Arena. Anfallaren Obasi slog in ledningsmålet till Elfsborg efter ett inspel från kanten i straffområdet och det var 1-0 efter första halvlek. I den andra halvleken hände inte speciellt mycket och trots att ÖSK gjorde en bättre halvlek så var det svårt att skapa farliga chanser. Detta resultat innebar att vi fick åka hem till Örebro med 0 poäng.

ÖSK kom till matchen med tre raka uddamålssegrar medan Elfsborg spelat oavgjort i de tre senaste matcherna. Det var bäddat för en kamp mellan ett ÖSK som ville ta ännu en trepoängare och ett Elfsborg som jagade en efterlängtad seger. ÖSK ställde upp lite annorlunda från förgående match med förändringen att Sebastian Ring utgick och Nahir Besara tog en plats i startelvan igen.

Elfsborg inledde matchen med mest boll och lyckades skapa halvchanser genom att ta sig fram längs kanterna. Det är även på det viset som Elfsborg gör 1-0 i den 23 minuten. Ishizaki tar sig fram längs kanten och hittar ett inspel till en fristående Obasi som relativt enkelt kan slå in ledningsmålet. Hemmalaget hade även chansen att utöka till 2-0 efter en omställning där Obasi, återigen relativt friställd, endast skulle raka in bollen men lyckades skjuta utanför. ÖSK skapade några halvchanser i den första halvleken och det farligste var i minut 45 då Sköld nästan nickade in ett inlägg.

ÖSK inledde den andra halvleken med en förändring i laget. Björnquist utgick och Ring fick chansen att komma in. Det verkade mest vara en säkerhetsåtgärd efter att BJörnquist fått en boll i ansiktet i den första halvleken. Inledningen av andra halvlek var lite bättre för ÖSK:s del där vi försökte ta mer initiativ och skapa framåt. Över lag var det väldigt händelsefattigt, utan chanser åt något håll. Det farligaste som uppstod offensivt var när vi skapade hörnor och det blev någon form av flipperspel i straffområdet. Dock slutade det oftast med att målvakten fick tag på bollen. I försvaret var Jansson nära att ge bollen till Elfsborg vid ett tillfälle då han petade bollen förbi en attackerande motståndare som sista man. Tillslut fick han en tå på bollen som gick ut till ett inkast.

Det var ingen vidare match för ÖSK. I den andra halvleken fick vi rulla mer boll medan Elfsborg backade hem och försvarade sin ledning. Det hjälpte dock inte för att kunna skapa några klara chanser och vi får nog säga att det var ett ganska så rättvist resultat tillslut. Förlust 1-0 och tyvärr inga poäng hem till Örebro denna gång.

Axel Kjäll inledde presskonferensen efter matchen. Han gratulerade Elfsborg till segern och hyllade deras sturktur i spelet. Han tyckte första halvlek var okej där ÖSK hade en hyfsad speluppbyggnad men fick börja om hela tiden och det saknades djupledsspel i anfallsspelet. Han tycker att andra halvlek var lite bättre, sista 20-25 minuterna gör laget ett okej försök till att kvittera men konstaterar att man inte är tillräckligt bra idag för att få med sig något resultat.

Elfsborgs Jimmy Thelin pratade om att lagen kom till matchen med olika förutsättningar. Hemmalaget med tre kryss och bortalaget med tre raka vinster. Han menar att det alltid är tufft att möta lag som har vunnit mycket. Han ansåg att Elfsborg varit nära flera matcher i rad och även om det här inte var den bästa matchen så finns det hjärta och vilja att vinna. Han tycker att spelarna förtjänade att få vinna och var väldigt glad att ta tre poäng.

Nästa match spelar ÖSK redan nu på tisdag den 25 september kl. 19.00. Då kommer IK Sirius på besök till Behrn Arena.

Resultat: 1-0 (1-0)
Mål: Obasi (23’)
Varningar: Almebäck (51'), Dresevic (59'), Sköld (76')
Hörnor: 6-6
Byten ÖSK: Björnquist ut - Ring in (46’), Bertilsson ut - Igboananike in (66'), Lorentzson ut - Omoh in (75')
Byten IF Elfsborg: Holmén ut - Dyer in (63'), Frick ut - Gustafsson in (73'), Lundevall ut - Karlsson in (83')
Publik: 4659
Domare: Victor Wolf, Tobias Wärn (ass.), Robin Wilde (ass.) och Nermin Cisic (fjärde)