U19: Jämn match mot Djurgården slutade med förlust

I vårens möte mellan lagen var det en jämn match som slutade med Djurgårdsseger. Även denna match var väldigt jämn. Periodvis hade Djurgården övertaget och periodvis hade ÖSK övertaget. Dock blev det inga poäng denna gång heller, trots att ÖSK gör sin bästa match efter sommaruppehållet. Slutresultatet skrevs till 1-2.

I minut 20’ anfaller Djurgården på sin högerkant och efter en överlappning mellan två spelare slås bollen in längs marken till en helt fristående DIF spelare i ÖSK:s bortre straffområde som oattackerad får slå in bollen till 0-1. Matchbilden fortsätter se likadan ut och båda lagen skapar chanser.

ÖSK startar andra halvlek med ett litet övertag men lyckas inte göra något mål utan spelet jämnar ut sig. I minut 72’ har Isac Eklöf en nick i stolpen men efter det tar DIF över spelet lite grann. Därför kommer ÖSK:s anfall lite överraskande. Helmer Andersson slår ett långt pass till Isac som spelar direkt till Adam Larsson som är på språng och skjuter direkt och hårt rakt upp i nättaket ur snäv vinkel. Mycket bra gjort och 1-1. Oavgjort känns som ett rättvist resultat så när DIF får en hörna som de nickar i mål i minut 88’ känns det hårt och inte rättvist. ÖSK trycker på för en ny kvittering och i 93’ minut får man en frispark utanför straffområdet. Bollen lyfts in i straffområdet och Isac nickar mot mål men den räddas precis framför mållinjen. Sen är matchen slut.

ÖSK gör sin bästa match efter sommaruppehållet. Passningsspelet sitter och man skapar många chanser. Lite plottrigt kan det bli precis i den avgörande fasen. Lite mer distinkta aktioner såsom Adam Larssons mål behövs framöver. Laget är ungt, bara tre 99:or på planen, resten 00:or och 01:or. Lovande för framtiden.

I dagens match vill tränarna lyfta fram Simon Gustafsson i målet som gjorde flera kvalificerade räddningar, bl.a. ett par frilägen, Edwin Lundqvist som spelade resolut i försvaret, Isac Eklöf och Lukas Julher för deras slit på mittfältet samt Adam Larsson som både hotade i anfallen och tog jobbet i försvarsspelet.

Örebro SK U19 - Djurgårdens IF U19
Resultat: 1-2 (0-1)
20’ 0-1 DIF
78’ 1-1 Adam Larsson