ÖSK I SAMHÄLLET

För oss i ÖSK Fotboll är det en självklarhet att vara en aktiv del av samhället. Det är många i regionen som ställer upp för oss, och då tycker vi att det är viktigt att ge tillbaka. Vårt samhällsansvar tar sin grund i områden som vi är bra på – att verka som goda förebilder, inspirera till bra saker och jobba med frågor rörande ledarskap. Målet är att på olika sätt bidra till en bättre vardag för barn och ungdomar.

Fotbollen är Sveriges största sport. Det är en av samhällets viktigaste företeelser för att bygga hälsa, kamratskap och minska utanförskap hos ungdomar. Fotbollen är också en fantastisk kraft att samla människor, oavsett bakgrund. Om vi som elitklubb kan inspirera fler ungdomar att börja idrotta så är mycket vunnet. Det är kanske vår viktigaste roll i samhället.

Men vi vill göra mer än så. För oss i ÖSK är vårt samhällsansvar en viktig del av vår identitet. Utgångspunkten är alltid att bidra till en bättre vardag för barn och ungdomar. Våra spelare är ofta ute på skolor och fritidsgårdar och andra platser där vi möter ungdomar. Vi jobbar med frågor rörande ledarskap och utbildning och vi vill verka som goda förebilder.

Här listar vi några exempel på de samhällsengagemang vi årligen genomför: 

SKOLBESÖK

Tillsammans med Örebros skolor har vi möjlighet att arrangera besök av spelare och kontorspersonal. Vi har möjlighet att bidra med nyttiga insikter för eleverna kring hälsa, motion, utbildning och kamratskap. Som förebilder för barn och ungdomar kan vi på så sätt förstärka skolans arbete med dessa frågor och hjälpa till med att uppnå en positiv skolmiljö. Läs mer om skolbesök här Öppnas i nytt fönster..

ARENA ÖREBRO

Vi driver tillsammans med KIF Örebro, Örebro läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna en satsning vid namn Arena Örebro. Genom projektet anordnas aktiviteter tillsammans med föreningar och fritidsgårdar i Örebro för att genom idrotten bidra till en ökad inkludering och gemenskap. Läs mer om Arena Örebro här. Öppnas i nytt fönster.

EN ANNAN MAMMA

Vi är stolta över att stötta kampanjen En annan mamma Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som drivs av Kvinnohuset i Örebro. Föreningen hjälper våldsutsatta kvinnor och barn genom stödsamtal och skyddade boenden. Vi hjälper föreningen att sprida sitt budskap och sälja deras armband. Läs mer om hur vi stöttar kampanjen här. Öppnas i nytt fönster.

YRKESMATCHEN

Vårt samarbete med Arbetsförmedlingen Örebro går under namnet Yrkesmatchen. Projektet möjliggör arbetssökande inom Örebro län att göra studiebesök hos våra partners. Målsättningen är dels att sätta fler människor i arbete men också att stärka lokala företag och organisationer genom lyckade rekryteringar. Läs mer om Yrkesmatchen här. Öppnas i nytt fönster.

SJUKHUSBESÖK

Våra spelare besöker varje år Barn- och ungdomskliniken på Universitetssjukhuset Örebro. Spelarna umgås med barnen som vårdas på kliniken, ger presenter, stöttar och leker. Vi blir alltid varmt mottagna av personalen, barnen och deras anhöriga.

Fotbollsskolor

På somrarna besöker våra spelare fotbollsskolor för ungdomar. Spelarna finns med som ledare och instruktörer, men spelar och umgås också mycket med ungdomarna. För att boka in en spelare att komma till din fotbollsskola - vänligen kontakta oss på fotboll@oskfotboll.se

FOTBOLLSGYMNASIUM

Vi är verksamma i fotbollsutbildningen på tre gymnasieskolor som har NIU-verksamhet – Virginska gymnasiet, Grillska gymnasiet och Alléskolan.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908