Tre poäng i Enskede och fortsatt serieledning

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Under lördagen reste damlaget till Enskede IP för att möta tabellåttan Enskede IK. I den första halvleken hade båda lagen en del chanser och länge såg det ut att vara mållöst in i paus. Men på övertid lyckades Olivia Stråle sätta dit 0-1 och ge ÖSK ledningen. I den andra halvleken utökade först Cornelia Karlsson ledningen innan Emilia Andersson satte dit 0-3 efter en dryg timmes spel. ÖSK bevakade sedan sin ledning hela vägen ut och inkasserade tre sköna poäng som innebär fortsatt serieledning.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Det är en match som präglas av att båda lagen vill sätta ett högt presspel och är duktiga i det. Enskede är för mig ett av seriens bästa lag i sin speluppbyggnad och det visste vi innan så vi gick inte så högt i öppet spel utan lät dem ha bollen i lite längre perioder. Där tycker jag att våra tjejer hanterar det väldigt bra och inte släpper till så mycket chanser. I början på andra halvlek får de bra tryck, lyckas med sin press och får ha boll långt fram på vår planhalva. Men vi rider ut den stormer och visar upp fin kvalitet när vi sätter 0-2 genom en speluppbyggnad hela vägen. Kort därefter kommer även trean och där tar matchen slut litegrann. Vi krigar på bra och tar med oss en bra seger helt enkelt.

– Det är jätteskönt att gå på uppehåll med serieledning så klart. Men serien är lång och det gäller för oss att inte slappna av. Men det är klart att man föredrar att leda en serie framför att inte göra det.

Nu väntar sommaruppehåll för damlaget och nästa seriematch spelas söndagen den 6 augusti kl. 16:00. Då möter vi Älvsjö AIK hemma på Grönpepparparkens IP.

Statistik
Resultat: 0–1 (0–1).
ÖSK:s målskyttar: Stråle (46'), Karlsson (58'), E. Andersson (61')
ÖSK byten: Hurtig ut - Eriksson in (75'), Olofsson ut - Weinacht in (75'), Stråle ut - Bergman in (81')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
8. Matilda Wennberg
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
9. Emilia Andersson
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
12. Karin Weinacht
13. Maja Eriksson
16. Lisa Bergman
18. Inda Dervisevic

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908