0-1 förlust mot Helsingborg i den allsvenska återstarten

ÖSK klev under den soliga fredagskvällen åter in i hetluften när Allsvenskan återupptogs i och med hemmamötet med Helsingborgs IF. Rasmus Jönsson gav gästerna ledningen i första halvlek. ÖSK jagade kvittering under resten av matchen men lyckades inte och Helsingborg avgick med segern i den allsvenska återstarten.

Axel Kjälls lag innehar en hel del skador för stunden men kom till start med en 4-4-2 uppställning med Strandberg och Prodell på topp. Matchen höll på att få ett mål redan efter 20 sekunder. Jönsson satte fart i en omställning och tog skott från central position. Jansson i ÖSK-målet kunde som tur var rädda och undvika en kalldusch. Några minuter senare var det ÖSK´s tur att skapa en fin tidig målchans. Gerzic svepte iväg en perfekt djupledsboll till Strandberg som stötsköt på volley i straffområdet men Joelsson fick bollen i famnen. Med drygt 20 minuter spelade var det tidigt inhoppande Wandersons tur att skapa oro för hemmalaget. Han tog sig in i straffområdet och pressade iväg ett lågt skott som smet precis utanför Janssons högerstolpe. ÖSK tog tag i spelet och hade bra tryck framåt mellan minut 25-40, dock utan att skapa några riktigt farliga lägen. I den 34:e minuten var dock oturen framme igen när Strandberg drog en baksida lår i en djupledslöpning och Deprem fick ersätta anfallaren. Det fortsatte att grina illa för i den 38:e minuten väggspelade sig Jönsson till ett bra läge i straffområdet och trots att han hade Brorsson hängandes i hasorna chippade han in 0-1. ÖSK fortsatte att trycka på under slutet av första halvlek och en del inlägg skapade rejäl oro för HIF-försvaret men 0-1 stod sig in till halvtidsvilan.

Wright skapade ÖSKs första målchans i andra halvlek efter att hans skott blockats tätt utanför. Helsingborg fokuserade på försvarsspelet i första hand och täppte till ytorna för ÖSK som hade fortsatt svårt att skapa målchanser. Istället var det bortalaget som skapade flertalet farliga lägen i omställningar. I den 71:a minuten sköt Svensson i burgaveln från en fri position. Med kvarten kvar kastade Kjäll in Mehmeti och Broberg för att få till en slutoffensiv. Broberg levererade flertalet inlägg mot boxen men Granqvist och hans kollegor i backlinjen rensade undan allt. På tilläggstid var det dock riktigt nära kvittering. ÖSK skapade flera hörnor under slutminuten och Jansson var uppe och oroade i offensivt straffområde. I slutskedet hade ÖSK en boll i nät men domaren hade redan blåst av för en frispark i röran framför mål. Oerhört tungt, och därmed kunde Helsingborg avgå med segern och tre poäng.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 6 juli kl. 18.00, då väntar serieledande Malmö FF på bortaplan.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Jönsson 38´.
Varningar: Wright, Jönsson, Mehmeti.
Hörnor: 10-3
Byten ÖSK: Carlos Strandberg ut – Rodin Deprem in (34’), Arvid Brorsson ut – Martin Broberg in (74’), Victor Prodell ut – Agon Mehmeti in (SS’).
Byten Helsingborg: David Boysen ut – Wanderson in (7’), Wanderson ut – Anders Randrup in (74’), Andreas Landgren ut – Johan Persson in (74’).
Publik: 7191
Domare: Mohammed Al-Hakim, Tobias Wärn (ass.), Mark Josef (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde).