ÖSK på landslagsuppdrag

Under uppehållet har fyra stycken spelare från ÖSK:s A-trupp varit i väg på landslagsuppdrag. Albin Granlund representerade Finland i EM-kvalet, Jake Larsson och Arvid Brorsson representerade Sveriges U21 för första gången och Helmer Andersson spelade dubbelmöte mot Ungern med Sveriges P18-landslag.

Det var ett lyckat landslagsuppehåll sett med ÖSK-ögon. Både Jake Larsson och Arvid Brorsson stod för fina insatser med U21-landslaget medan Helmer Andersson spelade 180 minuter för Sveriges P18-landslag. Albin Granlund stod för en stabil instats i en av Finlands matcher men blev tyvärr utbytt pga skadekänning.

Albin Granlund: Spelade från start i EM-kvalet mot Bosnien och Hercegovina, såg glimrande ut under de minuterna han spelade. Blev tyvärr utbytt pga en skadekänning efter 38 minuter och fick därmed se sina lagkamrater ta en seger med 2-0 från sidan av planen. Granlund kunde inte medverka i den andra EM-kvalmatchen mot Liechtenstein.

Jake Larsson: Spelade 90 minuter i träningsmatchen mot Norge på Olympia i Helsingborg. Sköt Sveriges U21-lag till en 1-0 ledning då målvakten stötte Larssons skott på egen spelare och in i mål. Var inblandad i många farligheter framåt och utmanade ofta från sin kant. Slog en hel del avgörande passningar i Sveriges anfallsfas. Det blev vinst med 3-1 mot Norge.

I bortamatchen mot Finland inledde Larsson på bänken och blev inbytt i den 75:e minuten. Det blev ingen utdelning poängmässigt men mer speltid in på kontot. Det var även Larsson som ordnade en straff till Sverige i slutskedet av matchen vilket innebar att det blev vinst med 2-3.

Totalt sett en mycket godkänd insats av Jake Larsson som för första gången representerade Sveriges U21. Han fick även kröna insatsen genom att göra ett mål (Norges självmål).

Arvid Brorsson: Spelade även han 90 minuter i träningsmatchen mot Norge. Fick se sig besegrad en gång under matchen då Sverige släppte in 1-1, utöver detta en stabil insats av Brorsson som samarbetade bra med sina kollegor trots en del rotation i backlinjen under matchens gång.

I bortamatchen mot Finland fick Brorsson starta som ersättare och han blev tyvärr aldrig inbytt i den matchen.

Även Arvid Brorsson får plusbetyg för den här landslagssamlingen och det är extremt kul att vi har två spelare som för första gången representerar Sveriges U21-landslag och gör det med bravur.

Helmer Andersson: Det gick betydligt sämre för Sveriges P18-landslag när man spelade två matcher mot Ungern. Det slutade med förlust 1-2 i den första matchen och med hela 6-0 i den andra. Det som däremot är glädjande ur ett ÖSK-perspektiv är att Helmer Andersson var en av två svenska spelare som spelade full tid i båda matcherna. Ett gott tecken som visar på att Anderssons plats i P18-landslaget allt jämt ser väldigt säker ut.

Text: Adam Pettersson