U19: Vinst i ligacupens andra match

Igår vann ÖSK U19 mot Motala AIF i Ligacupens andra gruppspelsmatch. Det hela slutade 5-2 till ÖSK som efter detta toppar tabellen och har gett sig själva goda förutsättningar att ta en slutspelsplats.

Denna match var viktig att vinna för ÖSK för att försäkra sig om att ha möjligheten att gå vidare från gruppspelet i egna händer.

ÖSK visade direkt vilket lag som spelat hela säsongen i Juniorallsvenskan genom att föra matchen från start. 6 minuter senare hade Malcolm Stolt nickat ett inlägg från Jonathan Aronsson i en perfekt båge över målvakten och in i mål, 1-0. ÖSK fortsatte dominera. Motala hade två farliga chanser men ÖSK håller rent. I 16:e minuten vänder ÖSK spelet mycket snabbt. Adam Bark spelar fram bollen till Nadir Ayeva som skjuter bollen i mål, 2-0. ÖSK skapar ett flertal jättelägen men lyckas inte få in bollen och dominerar matchen helt. ÖSK får en frispark i 39:e minuten som de spelar igång. Bollen letar sig ut till Adam som precis får en tå på bollen ut till Malle. Han krutar utan pardon upp den i nättaket och det står 3-0. Motala gör avspark men ÖSK vinner bollen direkt. Jonatahn Aronsson får bollen och slår en passning rakt genom både ÖSK:s och Motalas mittfält fram till Nadir som kommer helt fri med målvakten. Han rundar målvakten och lägger sedan in bollen i öppet mål, 4-0.

I andra halvlek öppnar ÖSK lite lugnar och spelar säkert utan att bjuda Motala på något. ÖSK får en frispark i 65:e minuten där Adam snyggt skruvar bollen över muren och i mål utan chans för målvakten, 5-0. Efter detta slår ÖSK av på takten och bjuder, genom slarv och passivitet, Motala på två mål. Lite onödigt faktiskt. Matchen slutar med seger 5-2 och ÖSK var klart bättre än Motala genom hela matchen. Man skapar ett tiotal jättelägen sista 25 minuterna men lyckas inte få in bollen.

Nu väntar sista matchen i gruppspelet hemma på lördag mot Sleipner.

Matchfakta:
6’ 1-0 Malcolm Stolt (Jonathan Aronsson)
16’ 2-0 Nadir Ayeva (Adam Bark)
39’ 3-0 Malcolm Stolt (Adam Bark)
40’ 4-0 Nadir Ayeva (Jonathan Aronsson)
65’ 5-0 Adam Bark (Frispark direkt i mål)
71’ 5-1 Motala
86’ 5-2 Motala