ÖSK tog hem Junior-DM för andra året i rad

ÖSK:s akademi vann igår finalen i Junior-DM 2018. Motståndarna BK Forward kom till matchen med ett bra lag där hälften av spelarna vanligtvis huserar i Forwards A-lag som spelar i Div. 1 Norra. Det var upplagt för en tuff match men blev något annat eftersom ÖSK vann med hela 6-1 och tog hem guldet.

ÖSK startade matchen aggressivt och offensivt. Man förde spelet och spelade runt i laget med stort tålamod. Forward fick jaga boll och slå långa bollar mot ÖSK:s backlinje som dock höll undan alla försök från Forward.

I den sjätte minuten skjuter Adam Larsson ett skott som styrs till hörna. Hörnan slås mot första stolpen där Lucas Parkedal Stenfelt styr bollen på målvakt och ut. ÖSK fortsätter spela mycket fint och övertygande. Forwards första anfall kommer i minut 12’ då en fin genomskärare når en Forwardspelare som skjuter men Simon Gustafsson i målet räddar. ÖSK fortsätter föra spelet men runt minut 20' börjar man slarva med passningar och beslut vilket bjuder in Forward i matchen. De får en frispark till höger utanför vårt straffområdet och den skjuts genom muren och in i mål till 0-1. ÖSK uppträder lite nervöst och skärrat efter detta och Forward börjar ta över matchen. I minut 42’ kommer däremot ÖSK i ett anfall på vänstersidan och in i straffområdet. En Forwardspelare faller i samband med att en ÖSK:are fintar bort honom, och tar då bollen med handen. Domaren blåser straff. Adam Bark stegar fram och sätter den säkert till 1-1.

I andra halvlek trycker ÖSK på gasen direkt. Isac Eklöf driver upp bollen på vänsterkanten och spelar in till Adam Larsson som slår en kross till Adam Bark som skarvar direkt till Lukas Julher som skjuter i mål, 2-1. Nu spelar ÖSK ut för fullt och det är klasskillnad på lagen. Vi radar upp chanser men Forwards målvakt gör flera mycket kvalificerade räddningar. I minut 63’ håller det dock inte längre för Forward. ÖSK ställer om snabbt genom Adam Bark som spelar Isac som i sin tur skarvar direkt ut till Adam Larsson som skjuter i målvaktens bortre hörn och det blir 3-1. Vi fortsätter trumma på och ger inte Forward en chans. Dock dröjer nästa mål ända till minut 85’ då Lucas Parkedal Stenfelt gör bort sin Forwardspelare i straffområdet men i skottögonblicket blir fälld. Domaren pekar på straffpunkten ännu en gång. Isac tar den och sätter iskallt 4-1. Minuten senare kliver Lucas fram och bryter ett Forwarduppspel, tar några kliv och spelar Anton Ingves som sticker in den till Samuel Nielsen som skjuter ribba in till 5-1. 2 minuter senare slår Lucas en lång passning längs sidlinjen upp till Adam Bark som får bollen vid straffområdet och skjuter i det bortre hörnet till slutresultatet 6-1.

ÖSK vinner matchen mycket övertygande och det är klasskillnad mellan lagen. Vi har ett fint eget spel och skapar mängder av chanser och var faktiskt närmare ytterligare ledningsmål än att Forward skulle reducera. Även i år kan alltså ÖSK titulera sig Juniormästare i Örebrodistriktet.

Matchfakta:
30’ 0-1 Forward
42’ 1-1 Adam Bark (straff)
47’ 2-1 Lukas Julher
63’ 3-1 Adam Larsson
85’ 4-1 Isac Eklöf (straff)
86’ 5-1 Samuel Nielsen
88’ 6-1 Adam Bark