U19: BK Häcken-Örebro SK

Det var dags för den andra matchen i Slutspelsserien av Juniorallsvenskan 2018. ÖSK var ute efter revansch och att göra en bättre insats än mot Brommapojkarna. Tyvärr slutade det även denna gång med förlust. Slutresultatet skrevs till 5-1, ett resultat som inte riktigt speglade matchen.

Matchen började på sämsta tänkbara sätt. I Häckens första anfall tappar ÖSK-försvaret bort en Häckenspelare ute på sin högerkant, som blir helt fri och kan göra 1-0. Fint samspel av Häcken på deras mittfält gav utdelning.

Efter den tunga starten försöker ÖSK jobba sig tillbaka men Häcken ställer om väldigt snabbt när de erövrar bollen. ÖSK lyckas dock hålla undan och släpper inte till några riktigt farliga chanser. Det som går igenom räddar Simon Gustafsson i målet. ÖSK äter sig sakta men säkert in i matchen och jämnar ut spelet. Framförallt vid hörnor skapar ÖSK farligheter varje gång och en boll räddas nästan på mållinjen av Häcken. Tyvärr blir det Häcken som gör mål på hörna istället. I 44’ minuten vinner en Häckenspelaren nickduellen i kamp med ÖSK-spelare och lyckas få bollen i en båge in i en liten ledig lucka i målet, 2-0. Målet föregås av både offside och ruff på Simon i målet men det missas tyvärr av domarna. Tungt för ÖSK.

I andra halvlek tar ÖSK tag i spelet direkt och är nu det lag som ställer om snabbt. ÖSK är det bättre laget och i minut 60’ tar Helmer Andersson ett steg fram och bryter en Häckenpassning. Han driver bollen några meter och spelar ut till Adam Bark som får tid på sig att sikta och kan placera in bollen i målvaktens vänstra hörn, 2-1. ÖSK är nu det lag som styr spelet men så kommer Häcken i en snabb omställning på sin vänsterkant där man kommer förbi ÖSK:s backlinje ner till kortlinjen och kan slå en snett-inåt-bakåt passning till en fri Häckenspelare mitt framför mål till 3-1. Tråkigt då ÖSK verkligen var på gång att kvittera. Bara 4 minuter senare slår Häcken en prefekt passning genom ÖSK:s mittfält och mellan mittbackarna till en Häckenspelaren som springer sig fri och sätter 4-1.

ÖSK ger inte upp utan kämpar vidare. Bara 2 minuter senare efter en hörna är Lucas Parkedal Stenfelt en tånagel ifrån att reducera efter ett fint pass av Edvin Cimirotic som bytts in. Strax efteråt har Adam B. ett rungade skott i ribban men tyvärr ut istället för in. ÖSK fortsätter att försöka anfalla och då kommer Häcken i en kontring i slutminuterna och ett skott som inte Simon lyckas hålla slås i mål till 5-1.

Resultatet speglar inte riktigt matchen. Om fotboll hade varit logiskt borde resultatet snarare varit närmare 3-2 men sån är ju inte fotbollen som vi vet. Häcken spelar fin fotboll och anfaller mycket snabbt och direkt och kommer ofta till avslut. ÖSK gör en betydligt bättre match än sist så det var synd att resultatet sprang iväg på slutet. Spelet är på rätt väg så nu hoppas vi att de sista pusselbitarna faller på plats i nästa match hemma mot Djurgården.

Matchfakta:
1’ 1-0 Häcken
44’ 2-0 Häcken
50’ Gult kort Häcken
60’ 2-1 Adam Bark (Helmer Andersson)
69’ 3-1 Häcken
73’ 4-1 Häcken
87’ Gult kort Nadir Ayeva
87’ Gult kort Häcken
89’ 5-1 Häcken