Matchreferat: FC DJURSHOLM U19 - Örebro SK U19

Efter förlusten senast mot Hammarby var det dags för ÖSK U19 att ta sig an FC Djursholm på bortaplan. ÖSK vann med 2-1 och om laget vinner nästa match blir det A-slutspel till hösten.

Djursholm är ett storvuxet lag som spelar fysiskt. De förde hela första halvlek och skapade några riktigt bra lägen för att ta ledningen i matchen. ÖSK’s spel fungerade inte lika bra men laget lyckades hålla tätt och det stod 0-0 i halvlek.

I halvtid gjorde ÖSK förändringar i laget och tog tag i taktpinnen direkt i andra halvlek. Laget fick mer fart i anfallsspelet och kunde hota med flera bra lägen gång på gång, dock utan att lyckas sätta in bollen i mål.

ÖSK dominerade helt i andra halvlek men i minut 70’ tappade ÖSK bollen och Djursholm kunde komma i en snabb kontring. Mitt utanför ÖSK’s straffområde sköt Djursholmspelaren ett mycket bra skott som gick rakt upp i Simon Gustavssons högra kryss. Otagbart och 1-0.

ÖSK’s lag visade utmärkt kampmoral och fortsatte att anfalla vilket gav utdelning i minut 77’ då Almin Masic hittade Nadir Ayeva som kan slog bollen i mål, 1-1. Strax innan målet, i minut 75’ får en spelare i Djursholm sitt andra gula kort vilket ger utvisning.

ÖSK fortsatte att trycka på och kämpade för att få in ett segermål. i 85:e minuten får ÖSK en hörna från vänster och valde att köra en inövad variant där Almin Masic hittar Adam Larsson som satte dit 1-2. Väl scoutat och analyserat av tränartrojkan som sett hur Djursholm ställt upp på hörnor tidigare.

Denna årgång av ÖSK U19 visar igen att de har en ovanligt stark kamp- och lagmoral. Alla spelare jobbar hårt för varandra och visar upp en härlig sammanhållning med pep och uppmuntran till lagkamraterna och ett i övrigt bra beteende. Tummen upp, konstruktiva råd, givande av energi till varandra är goda bevis på detta. Många fina spelarprestationer, främst i andra halvlek, inom spelplanens ramar. Några taktiska förändringar i andra halvlek tillsammans med tränarnas ord om att fotboll är en löp- och kampsport, var en av bitarna till denna seger.

Nu väntar sista matchen i våromgången hemma mot Sollentuna. Vinst där så spelar ÖSK A-slutspel i höst.

Matchfakta:
70’ 1-0 Djursholm
77’ 1-1 Nadir Ayeva (Almin Masic)
85’ 1-2 Adam Larsson (Almin Masic)