Starkt Halmstad vann på Behrn Arena

I den 28:e omgången av Allsvenskan ställdes ÖSK under fredagen mot Halmstad BK på Behrn Arena. Första halvlek var händelsefattig och matchen var mållös i paus. I början på den andra halvleken gav Gudmundsson Halmstad ledningen. ÖSK skapade i slutskedet några bra lägen för kvittering men saknade skärpa. Halmstad vann därmed matchen med 0-1.

I säsongens näst sista hemmamatch spelade ÖSK under fredagskvällen mot Halmstad BK på Behrn Arena. Med Igboananike på listan för avstängda spelare fick Omoh chansen från start i det svartvita centrala anfallet. Halmstad inledde matchen piggast och etablerade visst tryck mot ÖSK i samband med att Hines-Ike fick en smäll mot ansiktet och tvingades av planen för byte av tröja. Anfallaren Svedberg mötte ett fint högerinlägg med ett direktskott men träffen var dålig och Jansson räddade. ÖSK:s första chans kom några minuter därefter när Sema löpte in i boxen, fick en djupledspassning och avancerade framåt mot målet. Han fick dock bollen något långt ifrån sig och målvakten Nilsson kunde avstyra. Lagen hade fortsättningsvis svårt att ta sig fram till heta målchanser. HBK såg mest rörligt ut i anfallsförsöken men slarvade bort flertalet lägen. Strax före paus tilldömdes gästerna en frispark precis utanför straffområdet, till vänster. Gudmundsson sköt men bollen gick rakt på Ring som stod i ytan framför Jansson. 0-0 stod sig tills domaren blåste för paus och ÖSK vandrade ut till omklädningsrummet med ett ynka avslut på mål i statistiken och en hel del knutar att lösa upp inför andra halvlek.

ÖSK såg piggare ut i inledningen av den andra halvlek men skärpan i sista tredjedelen var bristfällig. I den 51:a minuten drev istället HBK:s Gudmundsson fram bollen mot ett passivt ÖSK-försvar och strax utanför straffområdet avlossade han ett skott som smet in bakom Jansson. 0-1 till gästerna. Några minuter därefter var ÖSK nära en replik men Rogic nickade ett fint inlägg från Sema någon meter utanför ena stolpen. Tyvärr återföll ÖSK snart i det energifattiga spel som präglade den första halvleken och Halmstad kunde tryggt slå vakt om lagets ledning. Gästerna hade flera chanser att utöka ledningen men Jansson var stabil på linjen och höll liv i matchen. I den 88:e minuten skapade ÖSK en bra chans för kvittering men Besara sköt utanför på fin passning från Ayaz. På stopptid sköt Besara en vobblande frispark men Nilsson räddade på mållinjen och säkrade tre poäng för bortalaget. Halmstad håller därmed hoppet om fortsatt allsvenskt spel vid liv inför de återstående matcherna.

På presskonferensen efter matchen inledde Halmstads tränare Igor Krulj. Han var nöjd med säsongens första bortaseger och tyckte att laget hade bra kontroll på matchen. Han konstaterade att lagets lugn i passningsspelet medförde att man orkade hålla disciplin i försvarsspelet och hindra ÖSK från att ta sig fram till farliga lägen. ÖSK:s Axel Kjäll var missnöjd med såväl resultatet som lagets prestation. Bidragande till förlusten tyckte han att ÖSK:s svårigheter att komma in bakom Halmstads backlinje var.
Nästa match spelar ÖSK måndagen den 30 oktober kl. 19.00. Då väntar IFK Norrköping på Östgötaporten.

Statistik:
Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Gudmundsson (51’)
Varningar: Lorentzson, Berntsson, Gudmundsson
Hörnor: 7-1
Byten ÖSK: Hines-Ike ut - Brorsson in (58’), Mårtensson ut - Ayaz in (75’), Omoh ut - Forsell in (87’)
Byten Halmstad BK: Gudmundsson ut - Haraldsson in (90+2’)
Publik: 3719
Domare: Kaspar Sjöberg, Niclar Ivarsson (ass.), Robin Wilde (ass.) och Andreas Johansson (fjärde)