16-årige Adam Bark målskytt i förlusten mot IK Sirius

Adam Bark intervjuades av C More i paus.

ÖSK spelade under söndagseftermiddagen årets första träningsmatch mot IK Sirius. Unga debutanten Adam Bark gav ÖSK ledningen i första halvlek men gästernas mittback Jarl kvitterade före paus. Sirius tog ledningen när Skoglund rullade in en straffspark och Andersson utökade bortaledningen till 1-3. ÖSK reducerade genom Kevin Johansson innan Nilsson spikade slutresultatet till 2-4 i slutsekunderna.

Efter ett långt uppehåll var det under söndagen dags för ÖSK-match på Behrn Arena igen. Motståndare i 2017 års första träningsmatch var den allsvenska nykomlingen IK Sirius från Uppsala. Alexander Axén mönstrade en startelva med många nya ansikten, såväl i form av nyförvärv som juniorer.

ÖSK skapade matchens första målchans i den åttonde minuten när Lorentzson bröt ett slarvigt uppspel och serverade Besara som gick för avslut direkt. Det curlade skottet passerade strax utanför den bortre stolpen. Ett par minuter senare avancerade Ayaz in från vänstersidan och hittade fram till Besara som avlossade bössan för andra gången. Denna gång hann en Siriusback emellan och avstyrde till hörna. De blåsvartrandiga gästerna jobbade sig tillbaka in i matchen och hittade fram till några halvchanser. Närmast var Skoglund som nickskarvade en hörna strax utanför. I den 26:e minuten löpte 16-åriga ÖSK-debutanten Adam Bark i djupled och fick bollen perfekt i steget från Omoh. Trots en försvarare i ryggen och utrusande målvakt framför sig höll han sig lugn och rullade in årets första mål via stolpen. I den 33:e minuten kombinationsspelade ÖSK på högersidan av offensiv planhalva och bollen slogs över till vänster där Ayaz dundrade fram i expressfart. Han tog sig in i straffområdet och drog iväg en lurig tåfjutt. Målvakten Jonsson stod dock för en fin räddning med högerhanden.

Sirius stack sedan upp med småfarliga distansskott från Busch Thor och Arvidsson. Drygt fem minuter innan paus kvitterade gästerna till 1-1. I andravågen efter en hörna lyftes bollen på nytt in i straffområdet. Efter en nicktouch nådde den fram till en helt fristående Jarl. Mittbacken rullade utan problem in bollen vid sidan av Fagerström. ÖSK skapade sen en kvalificerad dubbelchans att återta ledningen. Bark tog emot bollen centralt och satte omgående en fin boll ut mitt högerkanten. Där tog Omoh emot den och slog ett inlägg mot bortre delen av straffområdet. Ayaz mötte med pannan men Jonsson stod för en ny räddning. Returen hittade till slut fram till Rogic som sköt i burgaveln från nära håll. Ställningen var oavgjord efter 45 minuter.

ÖSK inledde den andra halvleken med ungefär hälften av spelarna utbytta. Lorentzson fick en tidig chans i straffområdets högra del, men likt många svartvita lagkamrater misslyckades han med sitt avslut. I den 57:e minuten tilldelades Sirius en straffspark efter att Ring fällt en blåsvart spelare i samband med ett inlägg från vänster. Skoglund stegade fram och satte säkert 1-2 intill ena stolpen. Fler byten följde, men det var Sirius som tog initiativet i matchen. Tjugo minuter in på den andra halvleken byggde gästerna upp ett anfall på vänsterkanten. Bollen spelades in i straffområdet och nådde Björkebaum som läckert klackade den vidare. Andersson hade öppet mål och rullade utan svårigheter in 1-3. ÖSK hade betydligt svårare att få till ett offensivt spel i den andra halvleken. En chans kom slutligen i den 74:e minuten. Gerzic tog sig framåt centralt och frispelade Lundberg men Jonsson stod rätt och räddade med överkroppen. Tio minuter senare räddades han av kryssribban efter att Jaiteh skickat iväg ett stenhårt avslut ur dålig vinkel. Med fem minuter kvar skulle ÖSK ändå nå fram till en reducering. Kevin Johansson fyllde på i ytan kring straffområdeslinjen och sköt ett pressat markskott förbi Jonsson till 2-3. ÖSK jagade en kvittering under slutminuterna men kom inte närmare än en nick utanför från Hines-Ike. Med matchens sista spark fastställde istället Sirius inhoppare Nilsson slutresultatet till 2-4.

Nästa ÖSK-match spelas i Atlantic Cup i Portugal tisdag den 31 januari kl. 20.45. För motståndet står danska Ålborg.

Statistik:
Resultat: 2-4 (1-1)
Mål: Bark (26’), Jarl (39’), Skoglund (straff 58’), Andersson (65’), Johansson (85’), Nilsson (90+2’)
Varningar: Trinh, Skoglund