Förlust med uddamålet mot IFK Göteborg

Förstora bilden

ÖSK Fotboll spenderade söndagskvällen på Gamla Ullevi. Allsvenskans nionde omgång innebar resa mot sydväst och match mot anrika IFK Göteborg. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget efter mål av Mahlangu, Moberg och Johansson.

Jacob Rinne, Sam Mensah och Markus Pode var nya i startelvan jämfört med kryssmatchen mot Falkenberg. Trion ersatte skadade Oscar Jansson, ej tillgänglige Nordin Gerzic (utlånad från just IFK Gbg) samt Kalle Holmberg. Rinne gjorde därmed debut från start i allsvenskan efter att ha gjort inhopp mot Halmstad och Falkenberg.

När domaren satte pipan till munnen var det IFK Göteborg som tog tag i taktpinnen. Ett löpstarkt mittfält ställde ideliga frågor till ÖSK-försvaret - som sattes på svåra prov. I den åttonde minuten spräcktes ÖSKs nolla när May Mahlangu, i offsideposition, satte ledningsmålet på hörna. ÖSK reste sig dock efter den svåra starten och Moberg kunde i den nittonde minuten trycka in kvitteringen i efterspelet till en hörna där Mo Saeids avslut fastnat i röran framför mål. Moberg kom fortsatt att vara i händelsernas centrum när han olyckligt fällde Robin Söder. Den efterföljande straffen som Sam Larsson tog hand om lämnade dock en hel del i övrigt att önska. Straffen gick klart utanför Rinnes högra stolpe. Trots ett övertag för IFK Göteborg kunde ÖSK gå till pausvila med ett oavgjort resultat.

När den andra halvleken inleddes hade Ayanda Nkili ersatt Sam Mensah. IFK hade fortsatt initiativ men ÖSK stack upp med ett flertal vassa omställningar.  Bland annat när Daniel Gustavsson hittade Marcus Pode med en bra passning. Sandberg i IFK-målet kunde dock avvärja friläget när Pode kom ur vinkel. Med sjuttio minuter spelade var känslan att ÖSK hade bra kontroll på händelserna.  Därför kom Jacob Johanssons ledningsmål i den sjuttionionde minuten något oväntat och extra tungt. Johansson avslutade säkert efter en passning snett inåt bakåt. Med en 4-4-2-uppställning där Alhassan ”Crespo” Kamara bistod Shpetim Hasani längst fram försökte ÖSK få till en slutforcering. Närmast kom Yasin när han avslutade på halvvolley. Skottet smet dock strax utanför Sandbergs högra stolpe och IFK kunde hålla undan och vinna med 2-1.

Nästa match spelas måndagen den 19 maj kl. 19.00. Då gästar Gefle Behrn Arena.

Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: Mahlunga 8’ Moberg 19’ Jacob Johansson 79’