U19: Islossning på Behrn Arena

Tillbaka på Behrn Arena och storseger direkt. Det var alltså över en månad sedan som U19 spelade hemma på Behrn Arena senast. Det firades med en jubel och klang-föreställning. Seger med hela 5-0 mot gästande Smedby AIS.

Avbytare:
Filip Rinne, Martin Springfeldt, Kevin Wester (IN 78), Mikael Loön (IN 78), Max Lindborg (IN 45)

Första halvlek
Ett blött Behrn Arena innebär att bollen rullar riktigt snabbt. Inledningen av matchen gick i ett våldsamt tempo och spelarna i båda lagen fick löpa över stora ytor, många straffområde – straffområde. Smedby AIS var till en början det tyngre laget och behärskade det snabba underlaget på bästa sätt. Det blöta gräset lurade ÖSKs försvar vid ett tillfälle i den första halvleken vilket gjorde att Smedby AIS kvicka högerytter fick en chans fri med Thuresson men skottet var inte svårare än att Thuresson kunde fånga in bollen i bröstkorgen utan att släppa retur.

Första halvtimman är det Smedby AIS som har ett spelmässigt övertag. Av ren slump får ÖSK en gratischans i matchen. Sebastian Ring och Oscar Fardelin spelade fint på vänsterkanten där Oscar slår ett inlägg mot Glännestrand i straffområdet men bollen fastnar hos målvakten men olyckligt fumlar Smedby AIS-målvakten med bollen och den rullar retfullt in i mål. Inte det vackraste målet på Behrn Arena men för ÖSK U19 var detta biljetten in i matchen. ÖSK har varit mycket lyckade med de fasta situationerna de senaste matcherna och det skulle hålla i sig även mot Smedby AIS. Hörna från höger, Simon Glännestrand möter David Johansson som slår en kort hörna. Glännestrand sätter David i ett bra läge som går på skott som touchar en spelare och ställer målvakten vilket innebär 2-0. 3-0 målet kommer från vänsterkanten där Sebastian Ring har tagit sig in i straffområdet och kan mycket elegant avsluta vid bortre stolpen. Det är ÖSK för hela slanten och Smedby AIS avslutar den första halvleken mycket olyckligt och tungt.

I paus tvingas Filip Albertsson bryta på grund av känningar i ett lår och Max Lindborg ersätter.

Andra halvlek:
Personligen hinner jag knappt ut till den andra halvleken innan Sebastian Ring gör sitt andra mål för kvällen. Ett mål likt det första. Ring kommer bra in i straffområdet och han får läge att avlossa sin vänsterkanon även denna gång vid bortre stolpen. ÖSK kontrollerar andra halvleken på ett mycket disciplinerat sätt och släpper knappt till någon målchans för Smedby AIS. Smedby AIS får ett friläge även i andra där det våta gräset spelar ÖSK ett spratt men även denna gång har Thuresson inga problem att rädda. Om Smedby AIS målvakt hade en tung avslutning på den första halvleken fick han visa i den andra att han är bra. ÖSK hade en period där laget bombarderade skott men det var ett tag omöjligt, många fina prestationer av bortalagets målvakt.  Det skulle bli 5-0 och det efter en hörna. En hörna som först nickas undan men ÖSK lyckas behålla trycket och ett par skottförsök blockeras. Lukman Murad får sedan på ett skott från nära håll som målvakten räddar, bollen går ut till Anton Westerlund som dundrar på sitt hårdaste och får kröna sin insats med ett vackert mål.

Två raka segrar för ÖSK U19 nu och laget har fått häng på toppen. I nästa match väntar ett besök i Nacka och match mot Järla IF.