Oavgjort toppmöte

Förstora bilden

Under söndagen reste ÖSK fotboll till Södertälje för ett möte med Assyriska FF i Superettans sjunde omgång. Tidigare bortamatcher mot Hammarby och Falkenberg har betecknats som toppmöten och dagens kamp var inget undantag. Såväl hemmalaget som gästerna har inlett serien starkt och återfinns i toppen efter sex spelade omgångar. Matchen slutade 1-1 efter mål av Crespo och Youssef.

Peo Ljung hade valt att göra en förändring i startelvan gentemot derbyt senast, Erik Lund var tillbaka på bekostnad av Samuel Wowoah. När domaren satte pipan till munnen var det Assyriska som började bäst. Hemmalaget kom till vassare lägen även om spelet ute på planen var jämnt. Närmast nätkänning var Aganovic och Brandeborn när de tog bra löpningar bakom ÖSK:s backlinje. Halvlekens kanske bästa chans hade dock ÖSK. En frispark från Yasin nådde Holmberg som satte pannan till. Det krävdes en kvalificerad reflexräddning från Malmqvist i AFF-målet för att förhindra en svartvit ledning.

I den andra halvleken ändrade matchen karaktär. ÖSK kontrollerade händelserna betydligt bättre vilket också var vad Peo Ljung efterlyste i paus. En snabb omställning i form av en utspark från Oscar Jansson letade sig fram till Alhassan ”Crespo” Kamara. Crespo vann duellen med sin back och kunde fri med målvakten ge ÖSK ledningen. Dessvärre stod sig inte ledningen särskilt länge. Erik Lund fällde olyckligt Christopher Brandeborn och Christer Youssef förvaltade säkert från straffpunkten. Några fler mål blev det inte och ÖSK vänder åter mot Närke med en välförtjänt poäng i bagaget.

Nästa match spelas onsdagen den 22 maj kl. 19.00 på Behrn Arena. Ängelholms FF står för motståndet.