U19: Seger i OMG 2 av ligacupen

Förstora bilden

ÖSK behövde en seger för att kunna vara med och slåss om kvartsfinalplatsen. Tung 5-2 förlust mot IFK Norrköping i förra omgången följdes upp av en seger mot Västerås SK. Slutsiffrorna skrevs till 3-1. Vasalund väntar i den sista omgången på bortaplan.

Första halvlek var det stor dominans av ÖSK. Laget kontrollerade spelet och kunde rada upp flertalet chanser, Västerås målvakt fick göra ett par riktigt bra räddningar. 1-0 kom efter att Max Lindborg vunnit en duell på mittplan och kunde sätta Martin Springfeldt i djupet som trampade förbi allt och alla och serverade Lukman Murad på ett elegant sätt. 1-0 i paus var lite i underkant men spelet ett fall framåt jämfört med matchen mot IFK Norrköping.

Till andra halvleken kändes det på förhand som att ÖSK skulle göra ett mål och kunna stänga matchen. Västerås ville annat och den andra halvleken kom att bli jämnare. Västerås gav sig inte utan fortsatte att kämpa ner ÖSK och störa spelet. Ett par skador i ÖSK gjorde att laget tvingades till ett par byten och det oroade laget en kort period i matchen.

Lukman Murad visade fina kvalitéer på sin vänsterkant och kunde i den andra halvleken komma loss från sin försvarare och servera Philip Holmer som mycket snyggt valde att klacka in bollen i mål. Västerås lyckades reducera relativt snabbt efter en hörna. Stort sätt det enda laget skapade på 90min.

David Johansson gör 3-1 med matchens sista spark och även denna gång är det Murad som serverar. David Johansson har en form som är mycket positiv, bra match mot IFK Norrköping förra veckan, bra i veckan med U21 mot Brage och en mycket fin insats idag mot Västerås SK. Mittbackarna Oscar Ferdelin samt Oskar Ålgars skall även dem ha beröm för sin match.