Målfest gav första segern för ÖSK

ÖSK fotboll tog under lördagsförmiddagen emot division 1-laget Eskilstuna City i säsongens andra träningsmatch. ÖSK bjöd de 417 åskådarna som intagit Behrn Arenas läktare på fint spel och en övertygande 4-1 (3-0) seger.

ÖSK bytte ut 10 av 11 spelare jämfört med gårdagens startelva. Kapten Wikström var den enda som fick snöra på sig skorna och inställa sig på planen från start även idag efter att tilltänkte Wiktorsson tvingats till vila p.g.a. en huvudskada tidigare under veckan. Startelvan bestod även idag av en mix av erfarna A-lagsspelare samt en del nya yngre ansikten som Jonathan Thuresson mellan stolparna, Filip Albertsson i backlinjen, Lukman Murad på mittfältet och Simon Glännestrand i anfallet.

Det var ÖSK som satte högsta fart redan från avspark och satte press mot Eskilstuna-målet. Utdelningen kom i den 11:e matchminuten efter att Hasani fint tagit ner en höjdboll och lagt upp den för Murads högerfot centralt några meter utanför straffområdet. Murad drog till med ett rungande vristskott som Eskilstunas keeper Nicklas Bergh endast fick fingrarna på och 1-0 var ett faktum. Murad och Ibrahim var på riktigt spelhumör under första halvlek och trummade på bra på sina kanter och oroade Eskilstunas försvar gång på gång och kom till farliga avslut. I den 22:a matchminuten drogs Hasani omkull i straffområdet, klar straff. Han tog själv hand om den och rullade kyligt in 2-0 till höger om Bergh som chansade på att stå kvar i mitten.

I den 33:e matchminuten tilldelades ÖSK ytterligare en straff efter att Wikström hållits fast vid en hörna. Saeid fick förtroendet denna gång och sköt säkert in 3-0 intill målvaktens högra stolpe. 3-0 stod sig till halvtid och publiken applåderade den fina insatsen.

Till andra halvlek bytte Haginge av Wikström, ett byte som var bestämt redan på förhand. Tempot gick ner under inledningen av andra halvlek men ÖSK hade full kontroll. Runt minut 60 växlade hemmalaget upp igen och hittade flera bra kombinationer med innermittfältarna Berger och Saeid som satte igång spelet såväl centralt som ut på kanterna. Unge Glännestrand, född 1995, fick fler bollar att jobba på och gjorde det riktigt bra med fina löpningar och visade god blick för spelet. I 65:e minuten kom matchens behållning då ÖSK gjorde 4-0. Ett anfall som tog fart efter att Berger satt igång anfallet från högerkanten på egen planhalva, en hård passning längs marken in centralt till Saeid som perfekt skarvade bollen vidare ut mot en framrusande Albertsson. Efter två snabba touch slog Albertsson bollen vidare i djupet mot Glännestrand som trummade in i straffområdet och vände bort sin försvarare och lyckades spela bollen längs marken snett inåt bakåt till Hasani som elegant klackade in bollen förbi målvakten. Ett riktigt klassmål som drog ner applåder från publiken.

De sista 20 minuterna gick tempot åter ner och Eskilstuna försökte flytta fram utan några större farligheter. ÖSK började spela alltmer crossbollar mot slutet av matchen, med några riktigt fina bollar från Bergers högerfot. Sista målet i matchen kom dock ifrån Eskilstuna som spräckte Thuressons nolla i 91:a minuten. En City-spelare tog sig förbi Berisha och slog bollen snett inåt bakåt och där kunde Cirak enkelt rulla in 4-1 reduceringen i öppet mål.

Sammanfattningsvis var det en bra Svartvit insats. Det var glädjande att se offensivlustan i första halvlek med det strålande kantspelet från Murad och Ibrahim och fina bollar från Berger och Saeid. Albertsson gjorde inte bort sig och deltog bra i det offensiva spelet från sin ytterbacksposition. Glännestrand imponerade med sina fina löpningar och bra slit framförallt i andra halvlek. Backlinjen och Thuresson sattes inte på några större prov men gjorde det stabilt. Till bäste svartvita spelare idag, i tuff konkurrens, utses Josef Ibrahim som utmanade flitigt och kom till skott och träffade mål vid flertalet tillfällen.

Efter två träningsmatcher med varsin riktigt bra halvlek kan vi med gott humör se fram emot kommande matcher under försäsongen. Nästa vecka träningsspelas det mot Djurgården borta, nästa hemmamatch stundar 16/2 då Jönköping Södra kommer på besök till Behrn Arena.

Mål: 4-1 (3-0) Murad 11', Hasani (str) 22', Saeid (str) 31’, Hasani 82’, Cirak 91’. Hörnor: 8-5

ÖSK:s startelva Jonathan Thuresson – Filip Albertsson – Ilir Berisha – Magnus Wikström (K) (46) – Samuel Wowoah – Josef Ibrahim – Emil Berger – Mohammed Saeid – Lukman Murad  – Shpetim Hasani (81) – Simon Glännestrand (79).

Inhoppare: Patrik Haginge (46), David Johansson (79), Martin Springfeldt (81)

Publiksiffra: 417 personer

Domare: Andreas Svahn + Andreas Björkman, Martin Köpberg.